,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. március 11., vasárnap

~ RÉPAKUGLÓF TOJÁSMENTESEN ~




»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg sárgarépa ( pucolt mennyiség )
- 15 dkg barnacukor
- 150 ml narancslé
- 150 ml víz
- 2 narancs reszelt héja
- 100 ml étolaj
- 25 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 tasak sütőpor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk őrölt fahéj

  • A sárgarépát az olajjal összeturmixoljuk. A lisztet összevegyítjük a dióval, fahéjjal és a sütőporral. A cukrot a vízzel és a narancslével addig kevergetjük amíg teljesen feloldódik, majd ízesítjük vaníliával és hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Azután hozzáadjuk a sárgarépapépet, majd az egészet egyneművé keverjük. 
  • A masszát egy kiolajozott, liszttel behintett kuglófformába öntjük és 180 °C - os sütőben kb 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Ha a kuglóf megsült, a formában 15 percig hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Porcukorral és jégcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése