,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. november 28., kedd

~ SPENÓTOS SAJTTEKERCS ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta:
- 25 dkg burgonya
- 40 dkg fagyasztott spenótlevél
- 4 tojás
- 2 ek rizsliszt
- 1 tk sütőpor
 és - 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
- 6 dkg vaj
Töltelék :
- 15 dkg sindlinges sajtkrém
- 20 dkg natúr sajtkrém ( tömlős )
- 1 közepes fej lilahagyma
- só, bors - ízlés szerint

  • A megpucolt burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük, a spenótot leforrázzuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a spenótot, majd botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a puha vajat, az áttört burgonyát, ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval, borssal és hozzákeverjük a rizslisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a spenótos résszel.
  • A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( kb 30* 35 )  simítjuk és előmelegített 190 °C - os sütőben, kb 15 - 18 perc alatt megsütjük.
  • Sütés után a tésztát egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A töltelékhez a hagymát finomra aprítjuk, majd simára keverjük a krémsajtokkal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet és újból feltekerjük, zsírpapírba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ujjnyi szeletekre vágva a hidegtálra helyezzük.

Ötlet : PrímaKonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése