,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. szeptember 25., hétfő

~ LASAGNE TORTELLINI ~



»HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg tortellini ( nálam spenótos ricottás )
- 1 doboz aprított paradicsomkonzerv
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kk cukor
- 2 ek olívaolaj
besamel :
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 0 , 5 dl tej
- só, bors
- őrölt szerecsendió
továbbá : -  reszelt parmezán 

  • A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, ízesítjük és sűrű ragu állagúvá főzzük. 
  • A besamelhez, megolvasztjuk a vajat, hozzászórjuk a lisztet és világosra pirítjuk, azután felöntjük tejjel és simára keverjük. Ízesítjük és állandó kevergetés mellett, addig főzzük amíg besűrűsödik.
  • Egy hőálló tálat kivajazunk, belekanalazzuk a paradicsom felét, elhelyezzük rajta a fele tortellinit és rákanalazzuk a besamel mártás felét. Megszórjuk sajttal, ismét paradicsom, tortellini és besamel. A tetejét megszórjuk sajttal és 180 °C - on, kb 20 - 25 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése