,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. október 1., szombat

~ BUNDÁS MÉZES CSIRKE ~




 
 Aki szereti a kínai konyhát, annak meleg szívvel ajánlom ezt a rántott csirkemellet. A különlegessége abban rejlik, hogy a dupla, fűszeres panírtól nem szárad ki a hús, a sütés után pedig a szószba megforgatva még különlegesebb ízvilágot kapunk. Az eddigi legfinomabb rántott csirke - most nálunk ez a favorit.

»HOZZÁVALÓK«
Szószhoz :
- 1, 5 dl víz, 5 ek szójaszósz, 4 ek méz, 3 - 4 gerezd fokhagyma, 1 tk reszelt gyömbér, chiliszósz - ízlés szerint
Panírozáshoz :
- liszt, 1 kk bors, 1 kk pirospaprika, 1 kk fokhagymapor
- 3 tojás, 3 ek víz, só, 2 ek étolaj
- zsemlemorzsa
és még :
- 50 dkg csirkemell

  1. A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük kb 15 percig.
  2. A húst vágjuk kb fél tenyérnyi darabokra, forgassuk meg a fűszeres lisztben, majd a tojásos keverékben és a zsemlemorzsában, majd ismételjük meg az egész panírozást még egyszer. A panírozott húst süssük ki forró olajban, majd egyesével forgassuk meg a mézes szószban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése