,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. május 6., péntek

~ TEPERTŐS SZILVALEKVÁROS CSIGA ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 15 dkg tönköly búzaliszt
- 1 , 5 tk só
- 1 ek cukor
- 1 tojás
- 3 ek fehérbor
- 3 ek étolaj
- 2 dkg friss élesztő
- 15 dkg jogjurt
- langyos víz
Töltelék :
- kb 25 - 30 dkg darált tepertő
- 1 üveg házi szilvalakvár ( kb 30 dkg )

  1. Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a joghurtot, a bort, az olajat és elkezdjük összegyúrni annyi langyos vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Lefedve 45 percre hűtőbe tesszük.
  2. Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kb 60 x 40 cm - es téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a tepertő 2 / 3 - ával, majd szimplán meghajtjuk ( képzeletben három részre osztjuk a tésztát, a bal oldali részt középre hajtjuk, majd erre ráhajtjuk a jobb oldali részt )  lekenjük a maradék tepertővel és duplán meghajtjuk, ( a tésztacsík alsó és felső részét visszahajtjuk a középvonalig, végül félbehajtjuk mint egy könyvet ) és hűtőbe tesszük 45 percre.
  3. A tésztát ismét kinyújtjuk 35 x 60 cm - es nagyságúra, megkenjük lekvárral és feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Konyharuhával letakarjuk és kelni hagyjuk legalább 45 percig.
  4. 200 °C - ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Forrás : Limara 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése