,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. november 14., szombat

~ HERCEGNŐ BURGONYÁVAL TÖLTÖTT ALMA ~



 Karácsonyra ajánlom ezt a kettő az egyben köretet, sültek mellé kiváló. Mutatós és finom, az ünnepi asztalról nem hiányozhat.

»HOZZÁVALÓK«
- 70 dkg burgonya
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- só, őrölt fehérbors, szerecsendió
- alma 
- friss rozmaring


  1. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük majd krumplinyomón áttörjük. Még forrón belekeverjük a tojássárgákat és a vajat, ízesítjük és alaposan összekeverjük. A masszát csillagcsöves habzsákba kanalazzuk.
  2. Az almának levágjuk a tetejét, karalábévájóval kiszedjük a belsejét és betöltjük krumplipürével.
  3. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, belesorakoztatjuk a megtöltött almákat, mellédobunk 2 - 3 ág rozmaringot és előmelegített, 200 °C - os sütőben kb 30 perc alatt  készre sütjük.

1 megjegyzés: