,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 23., vasárnap

~ ROTYOGTATOTT, BÖGRÉS PALACSINTA ~




 Amikor megjelent ,,anno ”a hálón, a bögrés palacsinta recept, a lányom még aznap meg is sütötte. Nagyon finom, könnyed és a szokásosnál vastagabb a tészta, olyan piskótaszerű. A bloggerek közt is tarolt a recept, sorra posztolódtak a finom palacsinták, különféle töltelékekkel. 
Azóta már nálunk is többször kisült, de úgy elfogyott, hogy fotózni nem sikerült.
Na de ma  . . .  a palacsinták fele a sütőben sült, kellemes vaníliás öntetben és Természetesen az adagot dupláztam, nekem 15 db sült ki., persze a serpenyő mérete is meghatározó.
Házi tejjel készítettem, hiszen az utcába egy héten háromszor jár a tejeskocsi és össze sem lehet hasonlítani a bolti tejjel - és az ár is igencsak elfogadható - 
A virágok pedig csak nyílnak és nyílnak, hoztam is egy csokorra valót.




~ HOZZÁVALÓK ~ 
Tészta : - 2 db tojás, 2 ek cukor, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, csipet só ( a bögre 2 dl - es )
Töltelék : 1 / 2 kg túró, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek cukor, 1 tojás, 1 - 2 ek tejföl
Öntet : - 3 dl tej, 2 dl tejszín, 1 ek vaníliás pudingpor,1  ek cukor, vaj

- A palacsintához, válasszuk szét a tojásokat, a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és a lisztet is.
- Keverjük csomómentesre.
- A fehérjét a sóval verjük habbá és lazítsuk vele a tojásos masszát.
- Kisebb palacsintasütőben, pici olaj hevítésével, süssük ki a palacsintákat
- Gyújtsuk be a sütőt és melegítsük elő 180 °C ra.
- A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat és egyesével töltsük meg a palacsintákat, majd vagdossuk, úgy 6 cm - es darabokra.
- Rakosgassuk vajjal kikent hőálló tálba.
- Az öntethez melegítsük össze a hozzávalókat, amikor már kezd sűrűsödni, öntsük a tekercsekre és mindegyikre kanalazzunk egy kis vajat.
- Végül toljuk a sütőbe és rottyantsuk össze . ( kb 30 - 35 perc )




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése