,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. szeptember 17., kedd

PECORINÓS, CUKKINISPAGETTI ,, ALLA CARBONARA "





Különleges, ízletes és finom  . . . csak ajánlani tudom.
A különlegességét a cukkini, az ízletességét pedig a pecorino ( juhsajt ) adja.
Kicsit eltértem a hagyományos recepttől, mert a cukkinit  nem akartam megfőzni, így a mártást külön készítettem el és utólag forgattam össze a cukkinicsíkokkal.

HOZZÁVALÓK
- személyenként 1 nagyobb cukkini
- 15 - 20 dkg kolozsvári szalonna
- 2 tojás sárgája
- 15 dkg parmezán és pecorino fele - fele arányban
- 2 dl tejszín
- só, bors, szerecsendió



- A szalonnát vágjuk apró kockára és süssük ki.
- A tojássárgáját keverjük el a tejszínnel, kis lángon sűrítsük be, adjuk hozzá a morzsolt sajtot és a szalonnát is.
- A cukkinit julienne vágóval vágjuk csíkokra és forgassuk össze, a még meleg mártással.
- Tálaláskor morzsoljunk rá pecorinót és reszeljünk rá egy kis szerecsendiót.



2 megjegyzés:

  1. Annyira nagyon finom lehet, imádom a cukkinit-tésztában is :)

    VálaszTörlés
  2. Annyira nagyon finom lehet, imádom a cukkinit-tésztában is :)

    VálaszTörlés