,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. augusztus 17., szombat

RIZSTEJES ZABKÁSA , SZEDERSZÓSSZAL







Indítsuk a napot ezzel a  mézes - szederszószos zabkásával.  Pillanatok alatt kész van, finom, laktató és egészséges.
Nekünk ez volt a mai reggelink.

HOZZÁVALÓK

- 3 dl rizstej
- kb 10 - 12 ek zabpehely
- fél citrom leve

Szederszósz
- 3 - 4 ek méz
- 30 dkg szeder
- 1 tk rizsliszt









- A zabpelyhet keverjük el a rizstejjel, a citromlével és lassú tűzön főzzük meg.
- Még melegen oszlassuk el  poharakba, vagy tálkába.
- A szederből tegyünk félre pár szemet.
- A mézet hevítsük fel, tegyük hozzá a szedret és villával kissé törjük össze.
- Főzzük pár percig, majd egy kevés vízzel elkevert rizsliszttel sűrítsük be.
- Kanalazzuk a zabkására és díszítsük friss szederrel.





















1 megjegyzés: